Haven van hoorn

Haven van Hoorn

Met een eeuwenoude geschiedenis als VOC stad, heeft Hoorn één van de mooiste, pittoreske oude havens in Nederland. Waar in de zestiende en zeventiende eeuw de VOC-schepen uit het verre Indië aanmeerden is het nu prachtig flaneren langs de kades.

Een haven met een rijke historie

De haven van Hoorn kent een rijke historie. Hoorn was een van de belangrijkste havensteden in Nederland. Jaarlijks voeren schepen vanuit Hoorn naar Indië, in opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De geschiedenis van deze machtige VOC-stad voel je overal in haven van Hoorn. De pakhuizen, havens en voorname huizen en prachtige oude schepen met hoge masten. In de haven herinnert het beeld van scheepsjongens van Bontekoe aan Willem IJsbrantszoon Bontekoe. Johan Fabricius schreef de jeugdroman ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ gebaseerd op het reisjournaal van de schipper en koopman Bontekoe.

Sfeervol eten in restaurant Hendrickje Stoffels

Ons restaurant Hendrickje Stoffels is gelegen in een sfeervol pand in de Hoornse haven. Geniet van het uitzicht op de Hoofdtoren en de zeesluis. In de lijn van de scheepvaart heeft ons restaurant een modern en knus interieur met nautische accenten en heldere blauwe tinten. Onze menukaart bestaat uit heerlijke gerechten afkomstig van de Franse, Mediterrane en Oosterse keuken. Wij combineren smaak met een schilderachtige ambiance.

Wilt u meer weten of wilt u reserveren? Neem dan contact met ons op.